Diensten

Extra Care Thuiszorg en Dagbesteding heeft meerdere diensten. Onderstaand een overzicht van de diensten die wij aanbieden. Heeft u vragen over de diensten die wij aanbieden? U kunt altijd contact opnemen, we beantwoorden graag uw vragen en lichten onze diensten toe.

Verzorging

Als u zelf (tijdelijk) niet meer in staat bent om u lichamelijk te verzorgen (zoals hulp bij aan-uitkleden, toiletgang, douchen/ baden, aan-uitdoen elastische kousen), kunnen we hierin ondersteunen of we dit van u overnemen.

Verpleging

Onze verpleegkundige kan u ondersteunen bij alle verpleegtechnische handelingen, tevens helpen of overnemen bij het toedienen van de medicatie of injecties. Maar ook kunnen we ondersteunen bij de wondverzorging, voeding toedienen via bv een PEG-sonde etc.

Begeleiding

Op het gebied van begeleiding hebben we veel ervaring, als het gaat om individuele begeleiding, woonbegeleiding, maar ook begeleiding in groepsverband zoals dagbesteding, deze is o.a. gericht op bevordering of behoud van zelfredzaamheid of bevordering van integratie in de samenleving, bieden van correctie bij gedragsstoornissen, hulp bij opvoeding/ gezinsstructuur.

Dagbesteding

De dagbesteding is bedoeld voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Het geeft hen de kans langer thuis te blijven wonen en kan ook een goed hulpmiddel zijn om de mantelzorger te ontlasten. Het is bedoeld om de cliënten een fijne dag te bezorgen in gezelschap van andere deelnemers gedurende een dag of dagdeel. Ze kunnen samen of alleen leuke dingen doen, zoals wandelen, knutselen, gezelschapsspelen, film kijken, zang/ muziek, gymnastiek, bezig zijn met een computer , koken en bakken, verzorgen van de dieren en de tuin. Of juist arbeidsmatig, zoals houtbewerking, hovenierswerk.

Psychologische ondersteuning

We kunnen u psychologische ondersteuning bieden in de vorm van gesprekstherapie of groepstherapie. Iedereen zit wel eens minder goed in zijn vel. Dat kan zich op verschillende manieren uiten. Zoals faalangst, uitstelgedrag, en problemen met plannen, tot problemen met eten, opruimen of niet opruimen stress, somberheid of zelfs depressie etc.

Coaching

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om wenselijke en duurzame veranderingen te bevorderen. Het is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach zijn cliënt (ook wel coachee genoemd) gelijkwaardig behandelt en ondersteunt bij het behalen van zijn of haar zelfgekozen doelen. De coach en de coachee nemen beiden hun verantwoordelijkheid voor het proces. De coachee krijgt tijdens het proces nieuwe inzichten door te reflecteren op eigen kennis en (eventueel) op de kennis van de coach. Op deze manier wordt de coachee bekwamer in het bereiken van eigen doelen. Wanneer je al een tijdje vastloopt, of je wordt belemmerd door angsten, is het mogelijk om met de juiste coaching weer grip te krijgen op je leven. Misschien loop je al heel lang rond met allerlei vage klachten. En weet je inmiddels al niet meer hoe deze zijn ontstaan. Ook dan kan een coachingstraject je goed helpen om weer grip te krijgen op je leven. Zodat je zonder angsten en vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaat.
Coaching helpt u om werk en privégerelateerde doelen te verwezenlijken en op deze wijze persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Het stelt u in staat om diepgaande persoonlijke inzichten te verwerven die u uw leven lang kunt inzetten.
Bij onze coach en psycholoog kun je even stoom afblazen, je emoties de vrije loop laten en zorgen delen. Als je niet meer weet hoe je nu verder moet of definitief wilt afrekenen met je angsten of depressieve gevoelens, wij helpen mensen die worstelen met allerlei soorten angst, van faalangst en paniekaanvallen tot doodsangst. Ook als je last hebt van depressieve gevoelens, is o.a. coaching heel geschikt om uiteindelijk af te rekenen met wat je in de weg staat.

Paardencoaching

Paardencoaching is niet het coachen van paarden maar het coachen van mensen door gebruik te maken van paardenspiegeling.
Met paardencoaching wordt iemand dus gecoacht met behulp van een paard. Paarden zijn heel goed in het spiegelen van emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continue de lichaamshouding van de ander.

Met behulp van het spiegelend vermogen van een paard en een juiste vertaling daarvan door de paardencoach kan iemand zich bewust worden van zijn of haar gedrag. Paarden spiegelen immers gedrag en emoties waardoor mensen echt in contact kunnen komen met hun eigen ik . Mensen kunnen zich bewust worden van belemmerende factoren, drijfveren en sturingsmechanismen. Door deze bewustwording wordt duidelijk wat iemand zou kunnen veranderen of welke doelen gesteld kunnen worden. Bij paardencoaching voert de persoon die gecoacht wordt opdrachten uit met een paard. Er wordt niet op het paard gereden, dus het zijn opdrachten waarbij je vanaf de grond naast, voor of in de buurt van het paard bent.
Bij een sessie paardencoaching voor volwassenen is het mogelijk om verschillende thema’s aan te kaarten of te ervaren wat het paard voor u kan betekenen. Paardencoaching draagt bij aan uw persoonlijke ontwikkeling, maar kan ook: talentontwikkeling, het leren omgaan met hoog sensitiviteit, doorgegeven trauma en nog veel meer.

Huishoudelijke ondersteuning

Als u de hulp niet zelf kunt organiseren komt u aanmerking voor een indicatie van de gemeente via de WMO. U kunt bij ons kiezen voor Persoonsgebonden budget en particuliere zorg. U kunt dus ook bij ons terecht zonder indicatie en we helpen u graag bij het aanvragen van een indicatie voor zorg.